Yaşam

Yurtdışındaki İnsanlar Neden Benzinlerini Kendileri Dolduruyor?

Yurtdışında, özellikle Amerika’nın neredeyse tamamında, sürücüler self servis denilen bir prosedürle yakıt depolarını dolduruyor. kendilerini doldurarakBu işlem hala pompa yardımı ile yapılırken ülkemizde hala çok yaygın.

İlk kez yurt dışından akaryakıt almanız gerektiğinde bu farklılık büyük bir şaşkınlık ve panik yaşamanıza neden olacaktır. tarihi, ekonomikVe kültürelNedenini öğrenmeye hazır mısın?

Eczaneden yakıt mı alıyorsunuz?

Arabanın icadından sonra insanlar yakıtlarını ancak varillerle eczanelerden alabiliyorlardı. 1800’lerin sonlarında Sylvanus Bowser tarafından yakıt pompasının icadı her şeyi kökten değiştirdi. Arabaya yakıt koymak Daha kolayVe hızlıolmuş.

Uygun fiyatlarla seri otomobil üretiminin başlaması ve buna bağlı olarak insanların daha rahat otomobil sahibi olmaya başlamasıyla birlikte benzin istasyonları da hızla çoğaldı.

Geçmişte, tüm benzin istasyonları aynıydı!

1970’li yıllara kadar bizimki gibi pompalarla çalışan istasyonlar o günlerde iki kez yaşanıyordu. yakıt sıkıntısısonucu artan akaryakıt fiyatları nedeniyle kapanmaya başladı.

Tüketicilerin ucuz akaryakıt ihtiyacı self servis akaryakıt istasyonlarının ortaya çıkmasına neden olmuştur. Bu şekilde fiyat artışı biraz da olsaazaltabilirlerdi.

Benzini kendim doldurursam ne kadar kar elde ederim?

İşçilik maliyetlerinin bizden yüksek olduğu ülkelerde self servis istasyonlarda bulunan otomasyon sistemi sayesinde çok az kişi çalıştırarak istasyonu yönetebilirsiniz. Bu da işletme ve işçi maliyetlerinde büyük tasarruf sağlar. kar marjıartışlar.

Bu karı fiyatlarına yansıtan bir self servis benzin istasyonunun galon başına ortalama fiyatı. %20TL indirim alabilirsiniz.

avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Sırada beklemeden veya yukarıda bahsettiğimiz kar dışında bir görevle hızlı bir şekilde yakıt almak zaman kazanmakBirden fazla kişi için avantajdır.

Bunun yanı sıra yaşlı ve engelli kişilerin kullanımı için rahatlıktan çok zorluk yaratacağı için de sorun teşkil etmektedir. dezavantajbelli ki öyle.

Bu sadece benzin istasyonlarında geçerli değil.

Avrupa ve Amerika’da servis departmanındaki personel maliyetleri bizimkinden daha yüksektir. Bu durumun da etkisiyle; kendin Yap” Peki ” Kendin Yap“” Kültür, benzin istasyonları dışında birçok yerde kendini gösterir.

Örneğin bu kültür, hamburger gibi çeşitli restoranlarda çalışan fazladan personel olmadığı için çöpünüzü kendiniz atmanızı gerektirir. zorunlu kılar.

Fiyatları düşürecekse neden kendimize yakıt ikmali yapmıyoruz?

büyük bir parçamız haline gelen hizmet Sektörügarsonlar, saatlerce süren kuaför/berber hizmetleri, musluğumuzu tamir eden tesisatçılar vs. hizmetleri seviyoruz.

Tüm bu bilgiler ışığında pompa işçisinin ortadan kalkması ve akaryakıt istasyonlarının otomasyona geçmesi hem son tüketici için hayırlı olacaktır. maliyeti düşürecekyanı sıra akaryakıt istasyonu kar marjını artıracak(işletme personeli giderlerinden tasarruf) olduğu söylenebilir.

Kaynaklar: Amerikan Planlama Derneği, Rx Mechanic

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu